Har du fått i uppdrag av chefen att anordna ett evenemang för kunder eller anställda? Grattis – du har fått ett superkul uppdrag som kan göra din karriär gott om du lyckas ordna en bra tillställning. Alla uppskattar och tycker om ett bra arrangerat evenemang men samma gäller för det motsatta. Sköter du dig inte finns det risk att du inte blir utnämnt som eventansvarig igen.

Sätt tydliga mål

Det första att tänka på när du sätter igång med planeringen är att ha ett tydligt mål som du vill uppnå med eventet. Om du har ett tydligt mål innan du sätter igång blir det lättare att välja ut de delar du behöver ha med i eventet, men också vad du inte behöver. Är målet att alla ska skratta att ha roligt eller är det att dina besökare ska kunna knyta affärskontakter med varandra? Om du tänker i dessa banor ser du snabbt vad du behöver/inte behöver.

En bra ide på alla typer av event är att ge besökarna ett nyckelband när de anländer. På så sätt är det lättare för folk att börja mingla med varandra, att veta personens namn och vilket företag han kommer ifrån underlättar i det sociala.

Tvätta rent innan och efter

Dina gäster förväntar sig att det är rent och snyggt på festen. Minsta lilla smuts i form av en smutsig duk, damm på golvet eller fläckar på stolar drar ner helhetsbetyget på festen, även om det bara är en liten fläck. Ta därför både ett och två extra varv när du kontrollerar att det är rent och snyggt. Se även till att tvätta alla dukar, kläder etc. efter festen så att du lämnar det fräscht.

En bra tvättmaskin är viktigt och underlättar mycket i ditt arbete. På tvättmaskin-test.se kan du jämföra olika tvättmaskiner för att se vilken som passar dina behov och budget bäst så att du kan vara säker på att ha ett evenemang utan smuts och fläckar!