Att inreda ett kontorslandskap på rätt sätt är ingen lätt uppgift. Det första du bör tänka på är att välja rätt möblemang i form av kontorsstolar och bord. Vilka passar bäst kollegorna? När det kommer till stolarna är det smart att välja en justerbar variant som följer användarens rörelsemönster. Ett justerbart skrivbord är också viktigt då medarbetarna är olika långa och kan behöva en sådan typ av justering. Ergonomiska kontorsstolar står idag i fokus då de gynnar den sittande och skadar varken rygg eller ben. Överlag finns det flera faktorer att ta hänsyn till vid val av kontorsstolar, därför fokuserar vi just på dem i nästa rubrik.

Funktioner du bör känna till

Vilka funktioner bör du känna till när du väljer kontorsstolar? Här kommer några bra tips i punktform.

  • Sitthöjden bör justeras– kontorsstolen ska ge ett bra stöd för fötterna därför bör den även kunna justeras i sin höjd
  • Djup som kan justeras – för långa personer gäller det att även kunna justera stolens sittdjup
  • Rygghöjden– ryggstödet ska kunna ställas in för att anpassas till personens ryggslängd

Kombinera gärna en ergonomisk kontorsstol med ett skrivbord som kan justeras i höjden. På det sättet kan personen ställa sig upp och arbeta stående för att få igång blodcirkulationen och få lite ombyte från den sittande positionen.

Känslan är viktig

Viktigast av allt är att prova både kontorsstolarna och borden för att veta att du valt rätt inredning. Detta kan vara svårt ifall du ska inreda kontoret för en massa olika människor med särskiljande behov. Hur gör du då? Hur får du in den rätta känslan? Bäst är det att faktiskt prata med kollegorna och skriva ner ifall det finns några specialbehov såsom ryggproblem eller andra önskemål. Därefter kan du titta noggrant genom utbudet av kontorsinredning innan du slutligen väljer. Sist men inte minst, provsitt kontorsstolarna och se ifall de passar till de utvalda skrivborden.