Så är du inte ensam. Många funderar på att starta eget men vet inte riktigt inom vad. Det beror såklart också på vad du är utbildad inom. Det kan i vissa tilfällen vara lättare att starta eget inom ett område man är utbildad. Kanske vet du en massa om tält och vill jobba med tältuthyrning, exempelvis på en liknande firma som denna, http://www.obwiik.se eller kanske vill du något helt annat som att kanske starta upp en ridskola? Det finns verkligen en uppsjö av möjligheter bara man vet vad man är intresserad av.

Har du en budget?

Det kan vara bra att sätta av ett bestämt belopp om du har planer på att starta eget. Det kan gå ett bra tag innan du tjänar på din firma. Det är därför viktigt att ha en ordentlig buffer.

Gör en affärsplan

Ska du låna pengar av banken är det viktigt att du har en ordentlig affärsplan. Den ska bland annat beskriva syftet med din affärsidé. Det kommer annars bli väldigt svårt för dig att få ett lån.

Är du motiverad?

Det är väldigt viktigt att ha motivation när man ska starta eget. Det kommer antagligen kräva att du ska lägga en del krafter i projektet och det är därför väldigt viktigt att man känner sig motiverad till det. Att starta eget innebär en hel del slit, släp och tårar.

Det är en otroligt härlig känsla att kunna skicka iväg den första räkningen till en kund och veta att man gjort ett bra jobb. Det gäller dock att vara ihärdig för att komma dit. Det kan även vara bra att söka sparring om man kör fast i bland annat olika affärsnätverk. Detta är speciellt viktigt om det är en enasfira du har satt upp. Det viktigaste är att ha det roligt på vägen.