Det finns stora risker i långa förhållanden. De främsta riskerna är inte otrohet eller att en partner beter sig illa mot den andre, som vi många gånger tror. Nej, den stora risken är att förhållandet sakta men säkert tynar bort allteftersom åren går och tristessen ökar. Det går tyvärr inte att göra annat än att konstatera att ett långt och lyckligt förhållande tillhör ovanligheterna. Det vanliga är att förhållanden antingen avslutas eller stelnar till något som det inte var tänkt att vara. Det går inte att klara ut hur många människor som lever otillfredsställda i sina förhållanden men att det är många som gör det råder det ingen tvekan om.

Anledningarna till att förhållanden stelnar kan vara många. Det kan vara att det samtal som bör pågå under hela förhållandet avslutas på ett tidigt stadium. En annan anledning kan vara att makarna börjar leva parallella liv och helt enkelt inte har så mycket gemensamt längre. Det kan också vara så att attraktiviteten försvinner. Man slutar attraheras av varandra, eller tycker rent av att maken är oattraktiv. Dessa situationer är alla mycket tråkiga och det är ännu tråkigare att konstatera att dessa problem lätt skulle kunna åtgärdas med lite omtanke och lite mer arbete på förhållandet.

Kan vara viktig hjälp i ett långt förhållande

Man ska förstås prata med varandra i ett förhållande, gör man inte det är det som en dödsdom över förhållandet. Detta är viktigt att komma ihåg och man måste vara på sin vakt så att samtalet inte dör ut.

En annan sak som man inte får glömma bort är att man måste faktiskt älska i ett förhållande, rent fysiskt älskande alltså. Att inte göra det är också en dödsdom. Man bör göra allt man kan för att hålla liv i sängkammaren. Läs mer på mshop.se om hur det kan gå till.