Många är vi som drömmer om att starta ett eget företag. Det finns en mängd anledningar till varför vi drömmer om att starta eget men det finns genomgående drömmar som många entreprenörer delar med varandra. En är drömmen om frihet, en annan är drömmen om stora pengar, en tredje är drömmen om att få göra det man verkligen vill göra i livet. Det finns förstås också personer som blir entreprenörer för att de saknar andra val. Företagande bland invandrare är ofta av den typen. 

Om du funderar på att starta ett eget företag bör du fundera över vad det egentligen är du vill göra med ditt företag. Det gäller att isolera kärnan till vad som kan vara det som kunderna nappar på. Det handlar om att få kunderna att betala pengar till dig för något som du gör som de behöver. Allt annat är totalt struntprat. Du måste tillföra något till kunderna som de behöver och i utbyte mot detta något betalar de dig. 

Låna för att starta eget                    

För att komma igång med ditt företag behöver du kanske ta ett lån för att täcka de kostnader du har när du börjar som du inte kan täcka med intäkter från kunder. Det kanske bara är kapital som du behöver under ett antal månader innan du kommit upp på fötter. 

Att låna för att starta eget är extremt vanligt bland entreprenörer. Nästan alla företag har någon form av kredit som de använder för att försäkra sig om att alltid ha tillräckligt i kassan när de behöver det. 

Det du kan göra när du funderar på att låna till att starta eget är hur mycket kapital du behöver och hur mycket räntor och avgifter du kommer att orka betala varje månad.

Läs mer om att låna pengar för att starta och driva ditt eget företag